wijnbeschrijving, wijngeschenk 27 nov 2013

Even voorstellen….. Caraballas

Sinds enkele maanden hebben wij de wijnen van Finca Las Caraballas uit de Rueda in ons assortiment. Tijd om u eens wat meer over deze prachtige wijnen te vertellen, die dit jaar aan 6 competities mee deden en ook 6 keer een award binnensleepte.

Finca Las Caraballas is een project dat de flora en fauna van het gebied graag terug in balans brengt. Hierin gaan ze heel ver. Zo zijn er rondom de wijngaarden bossen aangeplant en zijn er verspreid over het gebied broedkasten voor vogels opgehangen. Verder wordt er alleen gewerkt met natuurlijke producten en zijn de wijnen 100% biologisch. Dat dit kwaliteit oplevert bewijst Caraballas met de wijnen die zij produceren.

Momenteel worden er twee verschillende wijnen geproduceerd door Caraballas. We beginnen met de Caraballas Verdejo die zoals de naam al doet vermoeden, voor 100% uit de Verdejo druif bestaat (spreek uit Verdeggo). Deze geelgroene wijn, in een zeer mooie en moderne fles, beschikt over een sterk karakter en gaat goed samen met een ruime keuze aan gerechten. Het is een krachtige wijn waar je nog lang van nageniet. Deze wijn bewijst, wat wij allemaal al wisten, dat er in Spanje ook witte wijnen van zeer hoge kwaliteit worden gemaakt.

De Caraballas Semi Sweet is gemaakt van de druiven Verdejo en Sauvignon Blanc. Deze dessert wijn zit in flessen van 0,5 liter en is zoals de naam al aangeeft semi zoet. Hij heeft een prachtige geur met veel fruit zoals peer, ananas en lychee. Tijdens het drinken is de wijn romig met veel fruit en lekkere snoepjes. Je proeft echter ook citrus wat de wijn zijn frisse kant meegeeft en zorgt dat hij goed in balans is en niet te zoet. Uitstekend geschikt om na het tafelen bij je dessert te drinken.

Dat de wijnen van Caraballas niet alleen door ons zeer worden gewaardeerd maar ook door de internationale wijnkenners blijkt wel uit de vele prijzen die het wijnhuis dit jaar al binnensleepte. Zes keer werd er aan een competitie meegedaan en alle keren vielen ze in de prijzen. De laatste award was begin juli waar ze in Duitsland met de zilveren medaille naar huis gingen op: The International Wine Contest Premium Select Wine Challenge 2012.