cadeau, proeverij, Schenken met impact!, wijngeschenk, wijnproeverij 9 mrt 2015

Nog niet zo lang geleden ontmoette ik Fred Bode via een gezamenlijke Italiaanse kennis. Met een goed glas rood in onze handen, kwamen we al snel aan de praat over Italië, Piëmonte en haar klassiekers op wijngebied. Fred, die vanwege familie geregeld in Italië bivakkeert, sprak enthousiast over zijn wijnontdekking Poderi Gallino met zij gepassioneerde wijnvriend Leonardo. “Als je met Leonardo zit, dan beleef, ruik en proef je Piëmonte op haar best”, aldus Fred. Zijn vrouw valt direct bij “En als je een overnachting maakt in hun idyllische B&B, dan ben je direct verknocht aan de parels van Piëmonte!”.

Poderi Gallino biedt precies wat je van een authentiek wijnbedrijf kan verwachten. Deze karakteristieke kleine wijnmakerij, met ongeveer 6 hectare aan eigen wijngaard, produceert sinds 1977  organische kwaliteitswijn uit Langhe en omgeving. Denk daarbij aan Barbera, Nebbiolo, Arneis en Croatina.

Leonardo’s liefde voor wijn begint bij de zorg voor de wijngaard, de wijnstokken en het snoeibeleid, de druiventrossen, de oogst en de finishing touch van wijnbereiding. Als u Grotto Valle bezoekt, dan is het mogelijk om al deze fasen zelf mee te beleven; van wandelen door de wijngaarden tot in de wijnmakerij met vaten en machines voor het bottelen. Wij zijn erg onder de indruk van zijn wijnen, kunnen we je uitdagen voor een mooie overzichtsproeverij? En wat dacht je van een wijngeschenk gecombineerd met de harde Piëmontekazen van Beppino Occelli? Dat is pas Schenken met Impact!