wijngeschenk 18 jun 2014

 

EEN MOOIE PRIJS VOOR PASIÓN DE BOBAL

YES! Deze Spaanse schoonheid is een wijn die al een lange tijd hoog op mijn favorietenlijst staat. De jury van het vakblad Perswijn heeft aan onze rode Spaanse wijn, Pasión de Bobal  zilver toegekend. Dit is een fantastische waardering voor een wijn waar wij al jarenlang trots op zijn om te mogen verkopen. Tijdens het Wijnconcours voorjaars- en zomerwijnen 2014 is deze topper uit meer dan 650 ingezonden wijnen gekozen.

Wij delen deze feestvreugde graag, door een mooie actie:

Prijs per fles 12,95 euro incl. btw.

ACTIE = 11 +1 fles gratis

Kunt je niet wachten om deze wijn te proeven? Like ons dan op Facebook. Onder elke 20 nieuwe likes wordt een fles verloot ter waarde van 12,95 euro inclusief btw.

WIJNBESCHRIJVING

100% Bobal. Deze wijn wordt gemaakt door Bodega Sierra Norte. Bobal is een met houtgelagerde wijnen (Frans en Amerikaans eiken). Geteeld op 600 meter hoogte liggen de wijngaarden van Sierra Norte, dichtbij de stad Valencia. De Bobal druiven ontvangen veel zon, maar ondergaan ook de temperende werking van de nabijgelegen Middellandse Zee. De bodem is kalkhoudend, met wat ijzer. De druiven groeien aan 60 jaar oude stokken, met als resultaat een sterke wijn met een groot bewaarpotentieel, zeker als – in dit geval – de oogst per stok klein gehouden wordt. Behaalde net als de Pasión de Bobal Rosé onlangs 90 punten en 5 sterren in de Guía Peñin 2013.

Schilweking op lage temperatuur, zo ook het begin van de alcoholische fermentatie in RVS, waar de temperatuur langzaam omhoog gebracht wordt. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van het fruitige potentieel. Malolactische fermentatie in nieuwe Frans eikenhouten vaten, daarna houtlagering in dezelfde vaten gedurende zes tot acht maanden.

SMAAK

Paarsrood van kleur, redelijk geconcentreerd. Veel rood fruit in de neus. Tevens door de houtrijping en het terroir leer- cacao- en aardse tonen. De sappige smaak doet eigenlijk hetzelfde: heel veel rood en zwart fruit met bijbehorend zuurtje in de aandronk, vervolgens komen mildere tonen naar voren, zoals drop, cacao, kruidnagel, die ook in de afdronk nablijven. Eerst wat strak, vervolgens filmend.

RELATIEGESCHENK | WIJNKOKER EN GIFTBOX

Deze wijn wordt ook geleverd in een geschenkkoker en exclusieve GiftBox met twee originele wijnglazen en sommeliersmes. Neem met ons contact op voor de prijzen van deze relatiegeschenken.

Pasion Bobal Gift Box