Aanbiedingen, wijn-spijs advies, wijnbeschrijving, wijngeschenk 23 apr 2014

Aspergewijn in de lente

Met het lentezonnetje op mijn rug, voel ik dat de zomer er aan komt. Maart was een warme maand en ook april belooft veel goeds – 1 april was zelfs de warmste 1 april sinds 1901 – Wel fijn, want zo kan iedereen zich weer een beetje voorbereiden op echte ‘zomerwijnen’. Zo hebben wij de Vinho Verde jaargang 2013 binnen en nog twee nieuwe wijnen in ons assortiment die perfect te combineren zijn met asperges. Voor de maand april en mei heeft Kelderwijnen een actie voor deze wijnen.

Vinho Verde: lentefris!

Asperges Vihno VerdeAl jaren ben ik enthousiast over de Vinho Verde Virtuoos Anselmo Mendes. En niet alleen ik, want afgelopen zomer was deze wijn niet aan te slepen. Goed nieuws daarom voor de liefhebber want de 2013 jaargang is binnengekomen en danst het glas uit. Tevens heeft Anselmo ons dit jaar verrast met een rode Vinho Verde: Pardusco genaamd. Gemaakt van Alvarelhão, Pedral, Cainho, Borraçal en Vinhão is het een frisse bijna zijdezachte wijn met helderrode kleur. Gekoeld is hij ronduit onweerstaanbaar.

Promotie

Muros Antigos – Vinho Verde 2013 | prijs € 11,95

Bij bestelling van 12 flessen, krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 9,95 per fles. 

Muros Antigos – Pardusco Tinto 2012 | prijs € 15,95

Bij bestelling van 12 flessen, krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 13,30 per fles.

Het witte goud!

asperges bosjeHet aspergeseizoen is dit jaar eerder begonnen dan voorheen. En bij dit ‘witte goud’ hebben wij drie prachtige wijnen geselecteerd. De Bical van het Portugese wijnhuis Campolargo is gemaakt van 100% Bical druif. 1/3 van deze wijn is vergist op houten vaten waardoor de smaken completer en romiger zijn: perfect voor bij asperges. Een andere nieuwe wijn in ons assortiment is een onderschatte wijn van Domaine Doudet genaamd ‘Aligoté’. Een wijn met een prettige zuurgraad, een klein vetje en bloemen, perzik: ook heel prettig met asperges! En natuurlijk de Grüner Veltliner van Anton Bauer 2012. Een ‘kameleonachtige’ wijn die zich aanpast aan allerlei variaties van asperges.

Promotie
Campolargo Bairrida – Bical 2011 prijs € 9,95

Bij bestelling van 12 flessen krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 8,30 per fles

Domaine Doudet Naudin – Bourgogne Aligoté 2012. prijs € 17,95

Bij bestelling van 12 krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 14,95 per fles

Anton Bauer – Grüner Veltliner Wagram 2012 prijs € 14,95

Bij bestelling van 12 krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 12,45 per fles

 

La Dolce Vita! Barbera d’Alba

Barbera La Dolce VitaIn La Morra, het hart van het schitterende Barolo-gebied, bevindt zich Mauro Molino, die sinds kort bijgestaan door zijn zoon en dochter. Beiden net afgestudeerd oenoloog, hebben ze de “gevoelige” wijnhanden van hun vader en zetten ze de finesse-puntjes op de toch al fraaie i. Het bescheiden, innemende karakter van de Molino’s vertaalt zich in de wijnen; ze pakken je in en doen je op gemak voelen. Ze boeien en maken nieuwsgierig zonder té opdringerig te zijn. Wijnen om geen genoeg van te krijgen. De Barbera d’Alba van topjaar 2013 heeft ladingen vers rood fruit en een verleidelijke dikte. Licht gekoeld, met lam, kalf of gevogelte gecombineerd met voorjaarsgroente een prachtige zomerwijn!

Promotie
Mauro Molino – Barbera d’Alba: prijs € 19,95

Bij bestelling van 12 flessen krijgt u er 2 cadeau en betaald u
€ 16,60 per fles