relatiegeschenken, wijngeschenk, wijnproeverij 9 mrt 2015

Wie aan parels uit Piëmonte denkt, komt uit bij prachtige bergachtige natuur, witte truffels uit Alba, harde bergkazen, vlinderpasta gemaakt van de allerbeste harde durumtarwe, en krachtige karakteristieke wijnen als Barolo of Barbera uit Asti . En als ik denk aan deze parels uit Piëmonte, dan krijg ik zin om er heen te gaan, trek om het te proeven en zin om er mee te gaan werken als relatiegeschenk. Afgelopen maanden zijn we een aantal mooie producenten tegengekomen uit Piëmonte. In dit artikel introduceren we een aantal producenten en producten uit Piëmonte voor, waarmee je relaties kan Schenken met Impact!

Wijnhuis Poderi Galino

Zo hebben we onlangs een klein maar zeer professioneel wijnhuis aan ons assortiment toegevoegd. Poderi Gallino is een karakteristieke kleine wijnmakerij met ongeveer 6 hectare aan eigen wijngaard. Sinds 1977 produceert de gepassioneerde eigenaar Leonardo organische kwaliteitswijn van Barbera, Nebbiolo, Arneis en Croatina. Deze wijnen kunnen geproefd kunnen worden in de gezellige Bed & Breakfast “Grotto Valle” (Cisterna d’Asti, Fraz. San Matteo).

Leonardo’s liefde voor wijn begint bij de zorg voor de wijngaard, de wijnstokken en het snoeibeleid, de druiventrossen, de oogst en de finishing touch van wijnbereiding. Als u Grotto Valle bezoekt, dan is het mogelijk om al deze fasen zelf mee te beleven; van wandelen door de wijngaarden tot in de wijnmakerij met vaten en machines voor het bottelen. Wij zijn erg onder de indruk van zijn wijnen, kunnen we je uitdagen voor een mooie overzichtsproeverij?

Kazen van Beppino Occelli

En dan biedt Piëmonte kaasspecialiteiten die nog op kleinschalige wijze geproduceerd worden. Dit is een ware toevoeging aan ons Italiaanse assortiment hardere kazen.

Beppino Occelli heeft daarin de toon gezet op gebied van kwaliteitskazen. Met veel toewijding en passie heeft hij in 1973 zijn eigen kunnen bedrijf beginnen. Met passie voor het autentiek Piëmonte is Beppini op zoek gegaan naar oude kazen uit de regio. Met verse ingrediënten maakt hij producten die worden geprezen door topkoks en  restauranthouders. Occelli heeft zijn eigen kudde schapen en geiten, zodat hij ervoor kan zorgen dat de melk van perfecte kwaliteit is. Occelli ondersteunt ook de Foundation Slow Food for Biodiversity, Deze stichting promoot ecologische agricultuur, ofwel agricultuur die de natuur en het ecosysteem respecteert.