cadeau, Champagne, relatiegeschenken, Schenken met impact!, wijngeschenk 17 nov 2014

Champagne Roger Coulon Premier Cru met 90 parkerpunten

Deze champagne van Roger Coulon heeft 90 punten gekregen van de beroemde wijnschrijver Parker.

Hij bestaat uit 50% pinot meunier druiven, 25 % pinot noir en 25 % chardonnay.

De druiven voor deze champagne worden uiteraard met de hand geplukt.

Champagne Roger Coulon, Vrigny

Montagne de Reims – Premier Cru

Eric en Issabelle Coulon zijn recoltans-manupulants oftewel zowel druiventelers als wijnmakers in Vrigny in de Montagne de Reims ongeveer 10 km van Reims. Inmiddels zijn zij de 8e generatie die hier bijzondere champagnes weten te maken. Eric is zeer betrokken bij de wijnmakers uit het Vrigny. Een dorpje waar ongeveer 200 mensen wonen. Hij is president van de wijnboeren en helpt daarbij zijn collega’s in het verbeteren van de kwaliteit met name in de wijngaard. Isabelle helpt Eric met het maken van de wijnen, maar is ook verantwoordelijk voor de sales en marketing. In totaal produceren ze hier ongeveer 95.000 flessen.

De wijngaard
De 11 ha die de familie Coulon in bezit heeft, zijn verspreid over 70 verschillende perselen in 5 verschllende dorpen. De wijngaarden profiteren van hun unieke ligging. Allen liggen zuid-oost op de heuvels van de Montagne de Reims. De bodem is vooral kalk maar ook wat klei. Ze oogsten minder fruit per hectare maar wel rijper en met meer concentratie om zo meer geur te krijgen. De aanplant is 40% pinot meunier, 30% pinot noir en 30% chardonnay. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 38 jaar oud wat ouder is de meeste wijnstokken in de Champagne. Een lange rijping garandeerd de beste kwaliteit en rijpheid van champage. Dit is een statement van Roger Coulon. De Brut Tradition blijft 3 jaar in de kelder, 4 jaar voor de Brut Réserve, 5 jaar voor de Brut Grande Réserve en 10 jaar voor de Prestige de Ch. de Vallier.

 

 

Premier Cru – Grande Tradition | in geschenkdoos

Deze premier cru heeft frisheid, een klein bittertje, vulling, romigheid, een licht getoast karakter, fruit en een verfijnde mousse. De Grande tradition is heel goed te combineren met vis, oesters en ei-producten.

Roger Coulon Grande Prestige Brut