Recepten, wijn-spijs advies, wijnbeschrijving 15 apr 2014

Met een veelbelovend zonnig weekeind voor de deur, krijg ik zin in een zomers dessert. Heb ik even mazzel dat ik vanavond een toetjesliefhebber op bezoek krijg! Geïnspireerd door ons laatste tripje naar Sicilië, heb ik me dit maal gericht op de sinaasappel. Combineer dit dessert met een zoete moscatel, en je hebt een zonnige finale voor elk diner.

INGREDIENTEN
3 sappige handsinaasappels
250 gram mascarpone
4 eetlepels suiker
250 gram volle verse kwark
1 uitgeperste citroen
5 eetlepels (of meer) Grand marnier (of Cointreau)
24 lange vingers
Blaadjes van de citroen melisse

BEREIDING
Schil de sinaasappels dik met een scherp mes. Snij de partjes vruchtvlees boven een kom tussen de vliezen uit.  Voeg de Cointreau toe en laat de partjes met sap 15 minuten staan. Pers de citroen tot sap.

Meng de mascarpone, kwark en suiker zonder te hard te kloppen. Voeg daarna het citroensap al roerend toe, de liefhebber kan ook nog 2 tot 3 eetlepels grand Marnier toevoegen. Roer het mengsel glad. Haal de sinaasappelpartjes uit het sap en haal de lange vingers door het sap. Bouw een bord of schaal in twee lagen op met lange vingers, tiramisu en sinaasappel. Garneer de tiramisu met blaadjes van de citroen melisse

OCHOA MOSCATEL, SPANJE

Doos van 6 flessen – 12,95 euro per fles

Ochoa_MoscatelNatuurlijk past een glaasje Cointreau perfect. Maar probeer dit gerecht ook eens met een lichtzoete moscat-wijn. Bijvoorbeeld Ochoa Moscatel. In deze zeer intens aromatische wjin heeft de smaak van rijp waarin fruit (meloen en gekonfijte citrus) en de geur van honingzoete bloemen de overhand. Zacht en zoet in de mond, elegant door de fruitigheid met een intens en lange afdronk.

One comment for "Sinaasappel-tiramisu met Grand Marnier en lange vingers"


Sebastiaan en Kim

Posted on dinsdag 15th april, 2014, 7:24pm

Het toetje was overheerlijk! Echt een aanrader 🙂