Keukentafel proeverij, proeverij 19 feb 2014

Aan de keukentafel van...

Na een lekkere drukke decembermaand, begint het mij weer te kriebelen om mijn collectie met “kelderwaardige wijnen” uit te breiden. Komende maanden ga ik op zoek naar authentieke wijnen uit de klassieke wijngebieden: Frankrijk, Italië en Spanje komen eerst aan bod. Daarna richt ik op de pareltjes uit kleinere Europese wijngebieden. Het worden wijnen waar ik stuk voor stuk blij van wordt. Wijnen die eigenlijk in de voorraad van elke wijnliefhebber thuis horen.

Aan de keukentafel van…

Afgelopen week was mijn eerste proeverij en ben aan de keukentafel uitgenodigd van één van mijn favoriete wijnvrienden. Daar heb ik ouderwets gezellig een middag Spaanse wijn geproefd. Er stonden voornamelijk wijnen op de proeftafel die in het betere segment van Horeca Nederland geschonken worden. Een kleine selectie wijnen heb ik aan mijn assortiment toegevoegd.

Gezocht; keukentafels & wijnproevers

Het proeven aan een keukentafel is me bevallen. Het was gezellig, lekker en leuk om te doen. Maar het is veel leuker om dit te delen met een groep wijnliefhebbers. Daarom ga ik op zoek naar gasvrouwen/-heren die hun keukentafel en een stukje van hun relatiekring beschikbaar willen stellen. Per keer zet ik een thematische kelderwijnproeverij neer, uit de proeflijst selecteren we een aantal wijnen voor mijn assortiment. 

Wat ik zoek & bied:

>> een wijnliefhebber die zijn of haar keukentafel beschikbaar stelt en een aantal wijnvrienden enthousiast maakt om deel te nemen
>> hij/zij kan 15 of meer wijnliefhebbers verwachten.
>> De prijs per persoon is vanaf 12,50 euro (afhankelijk van de geschonken wijnen).
>> Met dit keukentafelproefteam worden 10 tot 15 thematische wijnen behandeld, de lekkerste wijnen worden aan het  wijnassortiment van Kelderwijnen toegevoegd.
>> Natuurlijk zijn er aanbiedingen en als er gekocht wordt, dan vervalt de bijdrage voor de  proeverij.

Themaproeverijen

domaine-leon-boesch-alsaceDINSDAG 11 MAART – 20:00 uur

#1 Klassiek Elzas | Een overzichtsproeverij van Domaine Léon Boesch met 9 wijnen
De wijngaarden van Leon Boesch zijn inmiddels 11 generaties in familiebezit. De wijngaard ligt in Noble Valley , midden in het hart van natuurpark “Ballons des Vosges”. De wijngaarden omvatten 14,5 hectare, waarvan 2,7 in de Grand Cru Zinnkoepfle gelegen is. 1.6 hectare ligt in Clos Zwingel en 4 in Breitenberg. Over deze gaarden werken ze met typische druivensoorten uit de Elzas (Riesling, Muscat, Pinot, Sylvaner, Gewurztraminer en Riesling)

DATUM NOG TE PLANNEN

#2 Verrassend Loire | Herontdek de vergeten potentie van wijngebied Loire belichten
#3 Zonnig Côtes du Rhône | Het zonnetje op je bol met temperamentvol Rhône
#4 Oh nee, chardonnay! | 10 redenen om wel chardonnay te drinken!
#5 Verborgen Beaujolais | Beaujolais primeur? Proef mee, want er is meer te ontdekken

 Aanmelden als keukentafel of als deelnemer kan per e. info@kelderwijnen.com en m. 06 477 566 51

Klassiek Elzas vind plaats aan onze keukentafel op dinsdag 11 maart 2014 vanaf 20:00 uur